Wednesday, 29 May 2013

HASIL KERJA TANGAN SAYA ~FELT CRAFT...PART5



Dalam sibuk-sibuk menyiapkan tempahan dari Kerling, sempat juga sy menyudahkan projek burung hantu sy yang sudah sekian lama tertunda nie .....
Sy bagi nama BIGGER OWL....
Ada 6 ekor bersamaan 6 warna..
~merah, ungu, hijau, kelabu, coklat dan biru..

 Saiznya besar sikit dari owl dan mini owl......
Sebab itu la nama dia BIGGER OWL.....antara 3 burung hantu tu bigger owl yang paling besar.... so obvious kan.....

Hehehehe.... nie nak cerita sikit pasal kain felt yang Kak Imah belikan untuk sy..... Asalnya sy minta tolong kat kakak sy nie, tolong belikan kain felt..... katanya kat Jusco kain felt nie harga dia RM5 semeter....jauh murah pada yang ada kat tempat sy nie...yang mana tak sampai pun sebesar kertas A4 harga dia RM1.80.....
Mesti la yang warna pink tu lagi untung kan.....



Tapi kain felt yang sy bekalkan sebagai contoh pilihan warna tidak menyamai dengan warna-warna kain felt yang dijual di Jusco tersebut....... sama tapi tak serupa katanya...... cuma 2 warna tu ajelah yang sama warnanya...... bila sy tanya berapa harganya???
-Kak Imah ada belikan sekali kain felt yang berpelekat... biar senang nak gunting katanya.....
Kak Imah jawab, "F.O.C"...........
F.O.C ?????..... 
Free Of Charge.....bagi aje la, tak payah bayar....
terima kasih Kak Imah, semoga allah s.w.t murahkan rezeki kakakku ini..... AAMIN......
Nie la gambar yang Kak Imah upload kat fb sy...... ada pelbagai warna tapi........nampak je sama tapi tak serupa ...........


geramnya tengok, banyaknya kain felt.......


Yang terbaru......
Seorang dari adik sy nie buat request.... nak keychain froggie.....
Diperkenalkan......
~~ FROGGIE ~~ & ~~ KEROPPI ~~  


 

tapi bukan nie yang dia nak... tak cukup kiut ke??? Laaaa...... nak froggy lawak kampus rupanya.....
 jadi sy pun meng'google' la lagi, cari froggy lawak kampus... 
Akhirnya jumpa la froggy lawak kampus tu.... sy akan try buat ...tak tau jadi ke tak?!
Jadi lepas nie nak buat si'froggy' nie la pulak.....
tapi kena la siapkan tempahan dari kerling tu dulu.... baru boleh try buat froggy nie..... riza , tunggulah ye...
hohoho.....


Okeylah, itu sahaja entri sy buat masa nie.....










Tuesday, 14 May 2013

HASIL KERJA TANGAN SAYA ~FELT CRAFT...PART4





tempahan dari rakan sekelas anak sy......
sy ambil masa dalam 3 minggu untuk menyiapkan semua nie....(sy budak baru belajar...sy hanya belajar dari Encik Google dan Cik Google je kot.....hehehe...)







Ladybug / ladybird
ada 4 warna.....
merah, biru, ungu dan oren....



Mini Hello Kitty 
Dulu sy hanya buat 2 warna aje, putih dan biru..
Sekarang ada 7 warna....
putih, ungu, kuning, merah jambu, biru, hijau dan coklat.
semuanya warna lembut....




Heart and Button 
 ada 2 warna aje.
merah dan ungu....

  


Muslimah
yang nie pulak sy upgrade kan sikit.
(upgrade la sangat... cuma tambah bulu mata 3 helai je kot... hehehehe.....sy juga sumbat fiber lebih sikit...)
Beza la juga rupa yang lama dengan yang dah di upgrade tu kan....kan...
sy tambah warna, dulu ada warna merah jambu dan biru aje.
sekarang ada warna ungu dan kuning juga...
(tapi kuning dengan biru saya tak sempat nak ambik gambarnya..)




Couple Love Bird

Sekarang ada 2 warna...
hijau dan kelabu.





Mini Owl
 ada 4 warna...
merah, merah jambu, ungu dan coklat...
mata dia sy buat 2 versi...
~mata butang.
~mata yang guna kain felt.
 Sy rasa yang guna kain felt lagi kiut kot.... 
tapi lain orang lain definasi kiutnya, ye tak????





belum sempat lagi sy nak belajar cara nak buat
~ Felt Phone Pouch 
~ angry bird
~ felt fake cake
~ KFC (krafty felt chicken)
hUhUhUhU........nak buat macam mana....masa tak mengizinkan....hohoho...




Okeylah, itu sajalah entri sy buat masa nie........

Sasaran sy yang seterusnya, siapkan keychain yang telah ditempah dari rakan2 kak imah dan Nani Nina ....

Harap2 sempat la siap.....
sy tengah kemaruk baca novel nie, jadi slow sikit la aktiviti craft sy nie........
ada 7 buah novel baru....
takkan tengok aje kan....
 hahaha.....