Wednesday, 16 May 2012

Novel Teman Serumah.....



Teman Serumah
Karya : Zuera Rasiddin
Terbitan : Fajar Pakeer
Harga : RM18.00


Suami isteri???? Bukan!!! FULLSTOP!!

 Musfira Azwany Bt Azman
Izzat Haikal B. Tan Sri Mansor






'Isteri atas kertas, hanya pada nama.
Tidak pernah melayan Izzat sebagai suami.
Izzat pula tidak pernah merungut. 
Itu janji mereka sebelum disatukan.
Cadangan Izzat, bukan cadangan Fir.'


Sinopsis pada kulit novel.

"Fir, sayang, nenek harap sangat nenek dapat tengok kamu dan Izzat berkahwin sebelum ajal nenek tiba"

Permintaan nenek angkat Musfira membuatkan gadis itu dalam delima. Antara permintaan Nenek Rogayah yang sedang tenat dan perasaan cintanya kepada Fizwan, yang mana satu lebih penting? Akhirnya, Musfira mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Izzat, cucu Nenek Rogayah. Pun begitu, dia menganggap dirinya bukan isteri kepada Izzat. Hanya teman serumah lelaki itu. Hubungan cintanya dengan Fizwan terus terjalin.

"Izz, you know very well that you should not have any feelingtowards me, right? We are friend. Good friend. Close friend. That's it. Nothing more and nothing less."

Mereka hanya kawan. Itu kata Musfira. Bagaimana pula dengan Izzat???? Adakah lelaki itu turut menganggapnya sebagai kawan, teman serumah????

"Dah jatuh cinta dengan aku ke??"

Ops!! Adakah Musfira mula jatuh cinta kepada Izzat?? Apa terjadi pada hubungan cintanya dengan Fizwan?? Tapi......

"Please, Izz.Aku tahu kau baik. But for once, fikirlah pasal diri kau. Kahwinlah dengan orang yang kau cintai, Izz. Lepaskanlah aku. Antara kita tiada jodoh. Kahwinlah dengan Izyan jika dia mampu buat kau bahagia."
"Kalau itu keputusan kau, aku respect.Aku akan lepaskan kau."

Apakah yang bakal terjadi?? Adakah mereka akan bercerai atau mengekalkan hubungan yang sedia ada??? Apakah mungkin perasaan cinta mula bertamu di hati sekalipun hubungan yangada hanyalah teman serumah????






(*_*)[>_<](*_*)
Yang menarik dr novel nie


Fir & Izz...
Teman serumah yg suke makan bersuap, share sudu, tengok sunset & sunrise bersama, pegi bercuti bersama...



Hai,Boleh kenal tak????
Dah tak ada kerje ke???
Tak. Nak ngorat. Boleh???
Tak boleh. saya dah berpunya. Sorry.



Izzat menyanyikan lagu Engkau Tetap Satu nyanyian Wow..
Kat tepi pantai....mase tengok sunrise bersama Fir.




"Musfira Azwany, will you stand by my side forever until my last breath???
"I will, Izz. I will. I love you so much."
"Hey, sweety, don't cry anymore. I won't let you go. I will be your side. Only death can tore us apart, okay?
"Yes, only death can tore us apart........."





Boy is meant for Girl & the other way round
Boy: I need someone to talk.
   Girl: I'm always here for you.
  Boy: I know.
    Girl: What's wrong?
  Boy: I like her so much.
    Girl: Talk to her.
  Boy: I don't know. She won't ever like me.
   Girl: Don't say that......you're amazing.
  Boy: I want her to know how I feel. 
    Girl: Then tell her.
  Boy: She won't like me. 
    Girl: How do you know that?
  Boy: I can't just tell her...... 
   Girl: Well, just tell her.
  Boy: What should I say?
   Girl: Tell her how much you like her. 
  Boy: I tell her daily.
   Girl: What do you mean? 
  Boy: I always with her......I love her.
  Girl: I know how you feel. I have the same problem....but
            he'll never like me.
  Boy: Wait. Who do you like?
   Girl: Oh, some boy.
  Boy: Oh, she won't like me either.
   Girl: She does.
  Boy: How do you know?
   Girl: Because who wouldn't like you?
  Boy: You.
   Girl: You 're wrong. I love you.
  Boy: I love you too.
   Girl: So, are you going to talk to her?
  Boy: I just did.
*You never knew unless you try. 3, 2, 1, action boy!









maaf kiranya terdapat sebarang kesalahan sy di laman ini....Ini sekadar catatan buat diri sy.... pada sy setiap novel yg telah sy baca ,terdapat ayat2 yg sy suke ( dan terlekat di minda….) & mungkin ada sesiapa yg nk join sy.....wassalam......(*_<)




Sunday, 6 May 2012

Novel yg baru sy beli...............1. Maafkan Abang ~ Eyla Hime 2. Andai Itu Takdirnya ~ Siti Romizah 3. Lebih Kurang ~ Qaeh Qaisara 4. Kau, Aku, Kita ~ Orkid Edyliyne.......




Novel yang saya kirim dari adik n adik ipar saya, Riza n Dyla dah pun saya terima ……Thank you yaa
hAhAhA……sonoknyaaaaaaaaa…..
4 buah novel kesemuanya….




1. Maafkan Abang ~ Eyla Hime 
2. Andai Itu Takdirnya ~ Siti Romizah
3. Lebih Kurang ~ Qaeh Qaisara
4. Kau, Aku, Kita ~ Orkid Edyliyne 



1. Maafkan Abang ~ Eyla Hime 


@ Terbitan Fajar Pakeer
RM22.00
2. Andai Itu Takdirnya ~ Siti Romizah
 @ Buku Prima
RM19.90

3. Lebih Kurang ~ Qaeh Qaisara 
@ Fajar Pakeer
RM17.00
4. Kau, Aku, Kita ~ Orkid Edyliyne 
@ Fajar Pakeer
RM17.00




Kat sini ada gambar aje....tapi kalau nak baca sinopsisnya ,bolehla ke en3 saya yang dibawah ni okay! >_<
v
v
v
v
v
v